Marka på skrå: kneik forut

En real motbakke venter i lysløypa litt sør for Ullevålseter. Fotografen venter på snøen og fordriver tiden med å gå andre type turer, som her, på vei til overnatting på Sellanrå.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

30 Okt 2013

Ikke mye som minner om en kommende vinter

Av Kjersti von Krogh

Omdalsvannet i Lunner kommune ligger 485 moh., og her går det umerket skiløype over mot Svea og Mylla om vinteren. På en vakker formiddag nest siste dag i oktober er det den gode høstdag som rår.

30 Okt 2013

Vid utsikt over Viggadalen

Av Kjersti von Krogh

Den fruktbare Viggadalen er en av veldig få daler på Østlandet som heller nordover. Den starter ved Grua og ender i Røykenvika ved Randsfjorden, er ca. 25 km lang og omgitt av åser og topper. Den karakteristiske Hvalebykampen (771 moh.) er godt synlig fra store deler av Nordmarka, og Brandbukampens kjente profil (522 moh.) anes nord i dalen. Bilde nr. 19854 er tatt fra samme sted, og viser hvordan utsikten er om sommeren.

30 Okt 2013

Fjellsjøen, Hurdal

Av Thore Knudsen

Lengst sør i Fjellsjøkampen naturreservat har en noen steder flott utsikt ned på Fjellsjøen. En kan følge sommerstien fra Gjødingsætra mot Fjellsjøkampen til en er nesten oppe på den søndre toppen. Stien gjør der en sving mot nord. Hvis en der går av stien og så rett vestover, finner en denne utsikten. Vannet bak Fjellsjøen er Bjørtomttjenn. I åsryggen bakerst opp for Bjørtomttjenn, ligger Lushaugen.