«Markadatabasen» er Skiforeningens nettportal til Oslomarka, Mossemarka, Follomarka, Nesoddmarka, Hurummarka, Hadelandsåsene, Gjøvik, Toten, Land, Nannestad, Hurdal, Nes og Eidsvoll. Markadatabasen inneholder en omfattende presentasjon av turområder til inspirasjon og praktisk turplanlegging. Nedover på denne siden vises et tilfeldig utvalg av noe av det du finner i databasen. Bruk menyene på toppen, eller les en grundigere introduksjon til Markadatabasen.

Skiføret i dag, 12.12.2019 18:05

I Markadatabasen er det 1510 løyper, 63 prepareres i dag, 87 andre ble preparert i går. Følgende områder har preparerte løyper i dag eller i går, se dem på kart, i føremeldingen eller som løypetabell for «ditt» område her:
KartFøremeldingTabell
Kjekstadmarka
Krokskogen - Hole
Lillomarka og Gjelleråsen
Nordmarka nord
Nordmarka syd
Romeriksåsene - Nannestad
Sørmarka
Vestmarka
Hadelandsåsene
Gjøvik, Toten og Land
Hurdal - Feiring

Føremeldingen for i dag ser du under - her er også oversikten over alle preparerte løyper.

Siste føremelding oppdatert 12.12.2019 15:54

Les hele føremelding nr 3114
Mildvær med flere muligheter for en skitur
Det er lettskyet, til dels pent vær i Marka i morgentimene, og temperaturen ligger på mellom 0 og 3 varmegrader. Det er dessverre ventet ... ........

Tips: Ta turen med i sekken!

Det er en god idé å starte turen på www.skiforeningen.no - studere traseen, se på bildene og lese om stedene du skal passere. Og skal du ut i ukjent terreng, kan det være praktisk å ta en utskrift av turbeskrivelsen og kartet, der turtraseen er framhevet, med i sekken. Test en utskrift her!

En tilfeldig skitur

Les mer om tur nr 209
I Markadatabasen finnes det forslag til turer i Marka året rundt. Vinteren er her - kjenner du fo eksempel skituren «Østover fra Greverud» i Sørmarka? Klikk på bildet for å lese mer! Du kan også lese mer om markaområdet Sørmarka.

Bli kjent med nye løyper i Markadatabasen!

Les mer om løype nr 323
Kjenner du løypa Oppsalsetra - Moldkastet - Oppsalsetra [rundløype] i Vestmarka? Klikk på bildet for å lese mer om denne løypa! Du kan også lese mer om markaområdet Vestmarka.

Bli kjent med nye steder i Markadatabasen!

Les mer om sted nr 1161
Kjenner du stedet Trollheim i Gjøvik, Toten og Land? Klikk på stedet for å lese mer om dette stedet! Du kan også lese mer om markaområdet Gjøvik, Toten og Land.

Kjenner du stuene i Markadatabasen?

Les mer om stue nr 35
Markastuene er hyggelige turmål og finnes i alle deler av Marka. Kjenner du f.eks. stuen Blåfjellhytta i Kjekstadmarka? Klikk på stuebildet for å lese mer om denne! Se også hvilke stuer er åpne denne uken.