«Markadatabasen» er Skiforeningens nettportal til Oslomarka, Mossemarka, Follomarka, Nesoddmarka, Hurummarka, Hadelandsåsene, Gjøvik, Toten, Land, Nannestad, Hurdal, Nes og Eidsvoll. Markadatabasen inneholder en omfattende presentasjon av turområder til inspirasjon og praktisk turplanlegging. Nedover på denne siden vises et tilfeldig utvalg av noe av det du finner i databasen. Bruk menyene på toppen, eller les en grundigere introduksjon til Markadatabasen.

Skiføret i dag, 07.04.2020 23:25

I Markadatabasen er det 1541 løyper, 45 ferdig preparert i dag, 9 delvis preparert i dag, 18 andre ble preparert i går. Følgende områder har preparerte løyper i dag eller i går, se dem på kart, i føremeldingen eller som løypetabell for «ditt» område her:
KartFøremeldingTabell
Bærumsmarka
Kjekstadmarka
Krokskogen - Hole
Lillomarka og Gjelleråsen
Nordmarka nord
Nordmarka syd
Romeriksåsene - Nannestad
Sørmarka
Vestmarka
Østmarka
Hadelandsåsene
Gjøvik, Toten og Land
Eidsvoll - Nes
Hurummarka
Totenåsen

Føremeldingen for i dag ser du under - her er også oversikten over alle preparerte løyper.

Siste føremelding oppdatert 07.04.2020 20:47

Les hele føremelding nr 3231
Påskeføre nord i Marka!

Det våres i Marka, men det er fortsatt skiføre nord i Marka (over 450-500moh). I mellomhøyde 3-400moh) er det overgangsforhold mellom skiføre og barmark,... ........

Tips: Se hvor preppemaskinen jobber

Lurer du på hvor det kjøres løyper for øyeblikket? På det store, sømløse løypekartet kan du se preppemaskinene, med ett symbol for stormaskin og ett for scooter. Dette gjelder Skiforeningen og alle kommuner, idrettslag og løypelag som har GPS i kjøretøyene. Og det har de fleste. Meningen er at publikum skal kunne se hvor det jobbes med preparering til enhver tid. Man ser preppemaskinenes posisjon i kartet, vel å merke så lenge GPS-en er på. Se kart med preppemaskiner her!

En tilfeldig skitur

Les mer om tur nr 204
I Markadatabasen finnes det forslag til turer i Marka året rundt. Vinteren er her - kjenner du fo eksempel skituren «Storrunden» i Gjøvik, Toten og Land? Klikk på bildet for å lese mer! Du kan også lese mer om markaområdet Gjøvik, Toten og Land.

Bli kjent med nye løyper i Markadatabasen!

Les mer om løype nr 171
Kjenner du løypa Skullerudstua - Olavsmyr i Østmarka? Klikk på bildet for å lese mer om denne løypa! Du kan også lese mer om markaområdet Østmarka.

Bli kjent med nye steder i Markadatabasen!

Les mer om sted nr 644
Kjenner du stedet Voksenlia i Nordmarka syd? Klikk på stedet for å lese mer om dette stedet! Du kan også lese mer om markaområdet Nordmarka syd.

Kjenner du stuene i Markadatabasen?

Les mer om stue nr 28
Markastuene er hyggelige turmål og finnes i alle deler av Marka. Kjenner du f.eks. stuen Råsjøstua i Romeriksåsene - Nannestad? Klikk på stuebildet for å lese mer om denne! Se også hvilke stuer er åpne denne uken.