I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Terje Martinsen og Erling Jellum i sving på Benkemyra-området. I dag var det dugnad i turløypa.
Se på bildetHele elleve mann møtte opp i skianlegget for å være med på dugnad. Vi delte oss inn i to grupper hvor den ene gruppa begynte fra skianlegget og den andre fra Vika, og jobbet seg oppover til enden av bilvegen nedenfor Jøndalsvangen. Også hele Storbråtarunden (Fenstadrunden) ble ryddet for knekte trær, men her var det nok snø. Det var ikke mye snø å ta av, men siste periode av kulde hadde ført til at alle myrhull og små bekker hadde frosset, så vi fikk laget en stripe der dette var nødvending. Det er nok en fordel å gå ut fra Vika, men også muligheter fra anlegget. Siste snødrysset har hjulpet godt. Det er ikke satt spor fra skianlegget og Vika før bilvegen. Da er det mulighet å teste/gå hele Storbråtarunden (Fenstadrunden) på 27 km og en avstikker til Ihlangsvangen ved Utsjøen. Ved Utsjøen er veien brøytet for tømmerdrift fram til Djupdalen, men her kan trygt isen benyttes istedenfor. Bildet er tatt under felles bespisning. Det ble røkt tyripølse, da tyriveden ikke tok fyr. Den har ikke tålt all nedbøren i det siste.
Se på bildetMange trær har falt ned. De må fjernes før det kan bli løyper. Bildet er tatt i løype 1011 mellom Gruevangen og Utsjøen.
Se på bildetHelt eventyrlig stemning i Gullverket, hvor bjørkene bøyde seg under snøen og skapte portaler for ivrige skiløpere. Her fra løypa fra Grønnsjøkoia inn mot Otten.
Se på bildetRett nedenfor trollet ved Nord-Fløyta ble forholdene såpass dårlige at denne skiløperen valgte å snu.
Se på bildetMens det var grønt nede i bygda, lå snøen tungt på trærne i Gullverket i dag. Ned mot Nord-Fløyta ble det gradvis mindre snø og dårligere forhold.
Se på bildetStyri og omegn vel har kjørt løyper i Gullverket denne helgen. Her er de i aksjon mellom Dorsvangvegen og Grønnsjøkoia. På scooteren sitter Svein Hoelseter, og bak ham: Magnus Larsen.
Se på bildetFlott sykkel-/skogsbilvei mot Langvassdalen. Skiltet med sykkel og pil.
Se på bildetHer tar trillestien av fra skogsbilveien fra Inngjerdinga. Skogsbilveien rett frem fører til Langvassdalen og Langvatn.
Se på bildetDette er et stort kryss, både sommer og vinter. Det går en rekke stier herfra, og skiløypa går til venstre i bildet om vinteren. Bra merket.
Se på bildetHer er det mange mulige valg, spesielt på sommeren, med trillestier/skogsbilveier og turstier.
Se på bildetHer går skiløypetraseen (mellom Vika og Langvassdalen, løype 1012) ut på tjernet, gjør en sving og fortsetter nordover. Du ser åpningen i bjørkeskogen helt i enden.
Se på bildetHer ser vi en klopp over en liten bekk på vestsiden av Langvatn. Her går den scooterkjørte løype 1012 (Vika - Langvassdalen) vinterstid.
Se på bildetEi geit er en liten slede som du legger tømmeret oppå, og drar med hest eller annen redskap. Denne er nok noen år gammal.
Se på bildetLangvatn er et flott tjern, dog uten ørret, da det ikke er noen gytebekker ifølge de lokale jeg traff i dag. Bildet er tatt mot sør.
Se på bildetHytta er lite i bruk, ifølge et par lokale jeg traff på turen. Mye mose på taket. Det går traktorvei inn hit fra Langvassdalen.
Se på bildetDet er meldt regn, og himmelen har et tydelig værskille. Men jeg var utrolig svett etter turen opp til Greinen, og rakk heldigvis et velfortjent bad før regnet kom. Men det blir nok en lang kveld i teltet. Jeg får vel sende inn litt bilder fra dagens tur, lage litt mat og høre på radio. Angrer litt på at jeg ikke tok med meg en stol. Hurdalssjøen i bakgrunnen.
Se på bildetHer, på Jønsjømyrene, prepareres det skiløyper om vinteren. Ingen merking her, men flott underlag for skiløyper hvis det er tele og snø.
Se på bildetUtløpet fra Jønsjøens vestside er starten på Jøndalsåa, som renner ut i Vorma.
Se på bildetDette bildet er tatt like ved løypekrysset ved Staudalsmyra. Fin sti her om sommeren.
Se på bildetDet var stille på Ihlangsvangen i dag. Massevis av turmuligheter i dette flotte området, både sommer og vinter, på ski, sykkel eller beina.
Se på bildetIhlangsvangen er et fint startsted for tur. Også i dag var været varmt og tørt, så skogbrannfaren er stor. Det står det oppslag om på parkeringsplassen.
Se på bildetDet er flere fangdammer ved Rottjennet. Her er en av dem. På muren er det flere inskripsjoner fra 1920.
Se på bildetLitt brasket, men uendelig mye furu/tyri å fyre med. Men vannvittig tørt, var forsiktig selv med primus. Hadde vann rett ved siden av til å slokke med.
Se på bildetDet var en flott solnedgang ved Rottjennet i kveld. Etter hvert dukket et tranepar opp. En flott naturopplevelse.
Se på bildetEn fin kveld med vakker solnedgang ved Rottjennet. Teltet er satt opp, klar for overnatting.
Se på bildetTeltet er satt opp på et nes, og i en gyllen kveldstime var det bare å nyte det fine været og myggen.
Se på bildetMekanisk system for å åpne og lukke luka i bunnen av demningen i Rottjennet. Skummelt å gå her, ca. 8-10 meter ned.
Se på bildetEn fin kveld ved Rottjennet, der vi ser demningen i sørenden til høyre i bildet.
Se på bildetDet var en fin kveld ved Rottjennet den nest siste maidagen, som pinseaften falt på i år.
Se på bildetSkiløype 1525 (Rottjennet - Ihlangsvangen) starter ca. 30 meter fra denne hytta. Veien opp hit blir normalt ikke brøytet, og det er ikke noen parkeringsplasser her på vinteren, da det av og til blir brøytet til hytta. Det er plass til tre eller fire biler her om sommeren.
Se på bildetTraseen til løype 1006 (Fiskeløysa - Gråbakkvangen) går først gjennom Hatteråsen naturreservat. I nordenden av Hatteråsmyra (bildet) går imidlertid traseen videre på skogsbilveg.
Se på bildetVest for Røkholtvangen er det både sti- og løypedele. Skiltet viser vei vestover, mot Grandalen.
Se på bildetVest for Røkholvangen går skiløype 1251 (Setertjenn - Grandalskrysset - Gråbakkvangen) og løype 1006 (Gråbakkvangen - Fiskeløysa) på skogsbilveg. Den er nygruset med veldig grov grus, nesten liten pukk.
Se på bildetOm vinteren er det et løypedele ved Gråbakkvangen. I dag, pinseaften, var det sol og sommer her.
Se på bildetOm vinteren prepper Styri og omegn vel en rundløype på Gruemyra, men forrige sesong kom det ikke nok snø til at det ble prepping. Kanskje neste sesong?
Se på bildetFra dette vegkrysset ved Gruemyra går det skiløyper om vinteren, dersom det er nok snø. Det er Styri og omegn vel som prepper. Sykkelrute 696 (Rolstad - Frilset - Eidsvoll) passerer også dette krysset.
Se på bildetSykkelruta mellom Dal og Eidsvoll går på Finstadvegen. Her passerer den Sneisrud, der skiltene viser vei.
Se på bildetSykkelrute 857 mellom Dal og Eidsvoll går forbi Sneisrud. I dag var himmelen flott her, knallblå med dekorative godværsskyer.
Se på bildetDet er vakkert i kulturlandskapet ved Østerud. Her ser vi mot Bunes gård.
Se på bildetHer er vi på gården Østerud, med stabburet rett fram. Fra gården går det skiløype om vinteren til Linderud, dersom det er nok snø. Forrige vinter var det ikke det.
Se på bildetEn flott pinseaften ved Østerud. Grønt alle steder, og det spirer på jordene. Veien vi ser, heter Østerudvegen.
Se på bildetOm vinteren, dersom det er nok snø, prepareres det skiløype på jordet til venstre for Østerudvegen, som vi ser på bildet. Den første gården vi kommer til, er Bunes.
Se på bildetDet er en flott dag i kulturlandskapet ved Hagvegen, like ved avkjøringen til Østerud. Bildet er tatt mot nordvest, og vi ser Mistberget i bakgrunnen.
Se på bildet50 bilder vist.