Skispor gjennom bølgende Enebakk-landskap

Fra Bysetermosen og over Andersrudåsen til Grusbakken og Haugmåsen kjøres det nå med stormaskin en flott løype gjennom de sørlige deler av Østmarka - til Ekebergdalen, med avstikker til serveringsstua Larsbraaten (ved Rv.120 - Enebakkveien). Fra Ekebergdalen kan man fortsette videre i like fine spor til Streifinn ved Flateby. Her åpner landskapet seg mot Ekebergdalen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

28 Feb 2009

Nydelige spor mot Ekebergdalen

Av Lise Henriksen

Denne nydelige, maskinkjørte løypa fra Bysetermosen til Ekebergdalen og Streifinn/Flateby har vært en hyggelig overraskelse de siste tre årene i den sørlige delen av Østmarka, i Enebakk kommune. Vi befinner oss nå i det åpne, vakre kulturlandskapet i randsonen av Østmarka, nord for Mjær, mellom Nordby/Kjølstad og Huseby/Solberg - på vei mot Larsbraaten og Ekebergdalen.

21 Feb 2009

Plassen Sørli ved Nøklevann

Av Lise Henriksen

Ved Nøklevannsvika, like ved Haraløkka Idrettsanlegg og bebyggelsen på Bøler eksisterer fortsatt denne idyllen, som en av de få gjenværende av de gamle husmannsplassene i Østmarka. Sørli hørte opprinnelig under gården Bråten, kalt Bølerbråten - en gammel gård, som lå vakkert til litt lenger sør ved Nøklevann, men som ble revet rundt 1960 pga. drikkevannsforsyningen.

21 Feb 2009

Bjørndalen i vinterland

Av Lise Henriksen

Grenda Bjørndalen kunne vært hvor som helst i utkant-Norge, men befinner seg seg bare drøye 2 km nord for Mariholtet, på Lørenskog-siden av Elvåga-vassdraget. En idyll i utkanten av Østmarka, tidligere kjent for det lille, private serveringsstedet "Elvågaseter". Nærmeste parkeringsplasser er Ekerud og Nuggerud. Denne søndagen lavet snøen ned hele dagen, og skapte denne tidløse, deilige vinterstemningen.