Lang utsikt

Her ser vi de vestlige delene av Oslofjorden, fra toppen av Høgåsen-Kjerkeberget, som ligger sør for Heggelivannene. En av mange flotte utsiktstopper på Krokskogen. I dag folketomt, sol og litt kjølig vind. Her var en kjentmannspost i forrige periode, men den er tatt ned nå.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

28 Sep 2009

Naturens katedral?

Av Nina Didriksen |

På Høgåsen-Kjerkeberget sør for Heggelivannene står det et kors. Det stammer visstnok fra skåveggen ved Gryta og er bragt dit av "vardebyggeren", han som har laget både varden på toppen og de små vardene som markerer stien opp fra sør. Dette stedet var kjentmannspost i perioden 2006-08.

28 Sep 2009

Lengst vest

Av Nina Didriksen

På Danielshøgda ligger det vestligste punktet i Oslo. Det er faktisk lenger vest enn Sandvika! Her går grensen mellom Oslo, Bærum og Ringerike kommuner, og fylkene Oslo, Akershus og Buskerud. Danielshøgda er 505 moh og en sørlig utstikker på Vidvangshøgdamassivet. Nylig hogst gjør at utsikten er flott, en ser både Tryvannåsen med tårn og skianlegg, byen i det fjerne og fjorden like fjernt.

26 Sep 2009

Storflåtaflaket

Av Torgeir Stenstad

Vest for Spålsveien finner vi dette flotte partiet: Her er fjellrabber og flott å gå. Med høstfargene nå om dagen, er det bare å komme seg ut og opp i høyden.