Eriksvann fra sør

Knapt noen hadde gått over Eriksvann denne romjulen, men isteden fulgt den oppkjørte traséen langs vestsiden. Skjønt de fineste naturopplevelser får man ved å følge vannene i Østmarka. Og nå er overvannet frosset. Bildet er tatt fra sørenden av Eriksvann. Her gikk også den gamle vinterveien mellom Enebakk/Rausjø og byen, kalt Plankeveien.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

31 Des 2009

Langvann mot Sotåsen

Av Lise Henriksen

Mange foretrakk å følge den beintråkka løypa over idylliske Langvann denne nyttårsaften. Men sprengkulda rev i kjakan selv om sola tittet fram. Sotåsen har fått sitt navn etter den store skogbrannen som startet her inne ved Langvann en tørr sommerdag i 1889.

01 Jan 2010

Flott på Tømmerås 1. nyttårsdag

Av Jon Erik Jacobsen

Det var gått opp spor fra Krokholveien og til toppen. Fotografen tråkket nytt spor mer eller mindre langs rødløypa til Fjellfugleleiken og tilbake til Krokholveien. Det er også fint å gå den nedlagte rødløypa ned på Svartoren.

01 Jan 2010

Fjellfugleleiken

Av Jon Erik Jacobsen

En nydelig myr å komme ut på på vei ned fra Tømmerås. Fjellfugleleiken er egentlig to myrer, den andre ligger et par hundre meter lenger øst. Hundekjørerne har en løype fra Fjell og over Fjellfugleleiken til Skjelbreia. Det er også fint å gå den nedlagte rødløypa ned på Svartoren.