Maridalen kapell

Dørene sto åpne denne søndagen, men vi suste forbi på vår skitur gjennom Maridalen. For gudstjenestens del håper vi at bilene tilhørte kirkegjengere, men vi har en mistanke om at noen av dem hadde fraktet skiløpere ut på tur. Føre og spor var det ingenting å utsette på første søndag i mars.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

07 Mar 2010

Kongeeika

Av Nina Didriksen

Går du skiløypa mellom Sander gård og Kallerud/Hammeren i Maridalen, passerer du den store, gamle eika ved Nes gård. Utsikten over Maridalsvannet mot Grefsenkollen og Kjelsås er det ingenting å si på!

07 Mar 2010

Her bor jeg

Av Nina Didriksen

Midt i Maridalen, ved plassen Brenners sør for Dausjøen, gikk vi forbi Friluftsetatens preppemaskin. Vi antar derfor at både maskin og fører bor på stedet, og tok seg en velfortjent hvil etter å ha kjørt flotte spor på tvers av dalen: Ørlite nordvest for Sander gård krysser løypa bilveien, og deler seg: Én løype nordover til Dausjøen (løype nr. 676) og en annen snirkler seg på tvers av Maridalen til kapellet og Hammeren (løype nr. 678).

07 Mar 2010

Utsikt over Dausjøen

Av Nina Didriksen

Midtveis ned i løypa mellom Tømte og Movann kan du ta av en skiløype til høyre, langs Kvernbekken, som bringer deg langs Movassbekken til Dausjøen på bildet. Herfra kan du gå rake veien mot Sander gård og Kjelsås, eller ta av mot Hammeren i løypekrysset en drøy kilometer sør for vannet. Bygningene til høyre i bildet er plassen Nordby i Maridalen.