Langs Langfallhaugen

Det var fantatisk å skøyte mil etter mil i Hadelandsåsene i dag. Imidlertid var det viktig å holde seg i tidligere preparerte traseer, for utenfor dem var sneen ganske råtten. Her passeres Langfallhaugen (727 moh.) ved Steinholen, en snau mil sørøst for Lygna.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

17 Apr 2010

Vårtur 2010: Solid snøsåle ved Åstjern

Av Erik Unneberg

I løypekrysset 1 km fra Åstjern (Vatningsbakken) kunne vi konstatere at det var en solid snøsåle i løypetraseen. Akkurat her holder nok skiføret en stund til, men i solhellingene ned mot Åstjern kommer nok våren raskere.

17 Apr 2010

Ognillaberget i sikte

Av Erik Unneberg

Ved Risbakken kunne vi ta retningen mot Ognillaberget (venstre del av åsene vi ser på bildet). Snart ventet mer skøyting bortover Risbakkvegen mellom Ognillaberget og Ognilla.

17 Apr 2010

Utsyn mot Skreihaugen

Av Erik Unneberg

På en flott skidag i Hadelandsåsene kunne vi betrakte Skreihaugen (779 moh.) fra vårt ståsted et par hundre meter lavere ved myrene ved Risbakken. Jørgen Kvåle forteller: "Det kommer ikke særlig godt fram på bildet, men på venstre side, vest ligger den spesielle V-dalen Jønnlidalen, som er trang og uframkommelig. Vestafor her ligger et vakkert område med Slettangen og et glissent furuområde med bergknauser, små myrer og putter oppover mot Lushaugen. Et helt spesielt område."