Amtsbrua

Amtsbrua ved Langebrutjern er en del av den Bergenske kongevei over Krokskogen. Den ble bygd i 1807 og er konstruert som ei steinhvelvbru. Selv om den ser særdeles solid ut, var fundamenteringen dårlig. Mer trafikk og tyngre kjøretøyer bidro til at den gradvis forfalt. Derfor ble veien lagt om. I 1995 ble brua restaurert. Like ved brua er det satt opp benker og bord. Amtsbrua er også med på noen av bildene fra Langebru.

Amtsbrua

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

07 Aug 2010

Langebrutjern

Av Eivind Molde

Det var sol og sommervarme ved Langebrutjern i dag. Dette er et fint sted å raste når man er på kongevei over Krokskogen. Bord og benker - og Amtsbrua fra 1807 - innbyr til å stanse opp litt her. Bildet er tatt fra den ærverdige steinkonstruksjonen.

07 Aug 2010

Fin kongevei ved Langebru

Av Eivind Molde

De bratte Steinsvollbakkene er tilbakelagt, og så kommer man ned til Langebru. Den Bergenske kongevei ligger staselig og fin i terrenget, med solide stabbesteiner på begge sider.

07 Aug 2010

Auretjernsbekken

Av Eivind Molde

Vannet fra Auretjern renner stille og rolig nedover - og målet er i første omgang Isielva. Her ved Auretjernsbekken ender Djupdalsveien, og nå venter trillesti til Sørsetra.