Dalen og fjorden

Barlindåsen strekker seg nord-sør i Maridalens østre overgang mot Lillomarka. Dette er en flott rygg å gå opp på og langsetter, det er flere fine utsiktspunkter. Nå har det kommet en kjentmannspost som blir stående til september 2013, og dette vil nok gjøre at enda flere oppdager denne perlen. Forrige gang det sto post her var i 1994, og da sto posten på det høyeste punktet, 407 moh. Nå står posten på trig.punktet lenger nord på ryggen, 384 moh. Også her er det fin utsikt mot Maridalsvannet og Oslofjorden.

Dalen og fjorden

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

06 Sep 2010

Dausjøelva

Av Nina Didriksen |

Den så litt mørk og dau ut i dag, elva som renner fra Dausjøen til Maridalsvannet. Men navnet kan bedra, for vi står på en perle av en bergknatt; Dausjøberget. Her har du fin utsikt over deler av Maridalen. På Dausjøberget finner du en kjentmannspost for periode 2010-12. Se også bilde nr. 12378 og bilde nr. 12377.

05 Sep 2010

På vei mot Brovoll

Av Eivind Molde

Fra utfartsparkeringen ved riksvei 35 er det 700 meter bort til Brovoll. De gule bygningene kommer til syne etter at man har passert trygt under riksveien.

05 Sep 2010

Bomkø ved Brovoll

Av Eivind Molde

Noen bruker mynt og kort, og da blir det lett kø. Vi ser bomstasjonen på riksvei 35 ved Brovoll, og utfartsparkeringen som ligger på vestsiden. Klokelig nok er det også anlagt en parkeringsplass på østsiden. Vi er i grenseland mellom Hadelandsåsene og Romeriksåsene, og ser rett inn i sistnevnte område. Dette stedet er utgangspunkt både for veier og løyper i begge retninger.