Bjørnputten

Ikke mange ser dette nydelige tjernet når de går skiløypa fra Spålen og forbi Sandbekksmana. Det ligger like til høyre for løypa når man kommer opp bakkene fra Tvetjerna.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

08 Sep 2010

Høyt til værs

Av Nina Didriksen |

Rett innenfor Bysetermåsan ligger Kjerringhøgda med dette tårnet på toppen. Det første tårnet kom på slutten av 1800-tallet, mens dette ble restaurert i 2000. På toppen er det et rasteplassbord, så sitt gjerne ned og nyt mat og utsikt. Det sies at en kan se tårnet på Oppkuven herfra, så ta med kikkert. På bakken kan du klippe kjentmannspost for periode 2010-12.

08 Sep 2010

Hei på åsen

Av Nina Didriksen |

På Heiåsen nord for Rausjøgrenda ligger denne store steinen, nesten syv meter lang, halvannen meter bred og en meter tykk. Noen har muligens hatt nattleie under den for lenge siden. Flyttblokken havnet her med isen. Kjentmannspost i perioden 2010-12.

08 Sep 2010

Lokket av posten

Av Nina Didriksen |

På toppen av Grinderkollen er det kommet en kjentmannspost for perioden 2010-12. Dermed vil denne øde toppen få flere besøk. Grinderkollen er den høyeste toppen i Østmarka naturreservat, er 345 moh., og påstås å være den minst tilgjengelige i dette kjentmannsheftet. Vi gikk blåstien forbi Bøvelstad og Delisetra, videre på sti langs bekken fra Grinderen og derfra på et delvis synlig tråkk langs vestsiden av kollen til vi rundet østover og inntok toppen fra nord(vest).