Vikerfjell har møtt vinteren

Fra Helgehaugen kan man skimte Vikerfjell, omtrent fem mil unna. Har man i tillegg kikkert eller kamera med solid teleobjektiv er det mulig å få tatt en nærmere titt. Den muligheten bød seg i dag, og bildet forteller at Kong Vinter har gjort sitt inntog på toppene.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

30 Sep 2010

Synnfjellutsikt fra Helgehaugen

Av Erik Unneberg

Utsikten fra Heleghaugen er en del hemmet av trær, men noen gløtt mot fjerne fjell går det fint an å få herfra. Bildet er tatt mot nord/nordvest, og vi ser Synnfjell (ca. 10 mil unna) i bakgrunnen. I forgrunnen ser vi litt av Land.

30 Sep 2010

Blekktjern ved foten av Tjæregrashøgda

Av Odd Tore Saugerud

Blekktjern (eller Blekketjern, avhengig av kart eller kilde) er et av delevannene langs Stanglina. Da denne ble gått opp i 1826 ble det kalt Blokke-vand, og Tjæregrashøgda ble kalt Blokkevandshøiden. Så når fikk Blokkevandshøiden navnet Tjæregra(v)shøgda? Eller var Blokkevandshøiden et navn som ble oppfunnet i forbindelsen med grenseoppgangen? Som innflyttet Bærums-beboer siden 1973 er jeg ikke kjent med at navnet "Kjerregravsen" er brukt i dag, men det er nevnt i Trygve Christensens bok fra 1988. Blekktjern er idyllisk, men breddene er stort sett flytetorv, og der kan man få et langsomt, men grundig fotbad om man står stille noen minutter.

30 Sep 2010

Tjæregrashøgda - hytta og Norefjell

Av Odd Tore Saugerud

Utsiktstårnet er revet, men rundt hytta er det nylig ryddet vekk noen graner, og det er nå bra utsikt til Norefjell og Ådalsfjellene igjen. Ifølge Trygve Christensen var det to tårn på Tjæregrashøgda. Det nyeste ble oppført i 1969 og revet i 1990. Vi var sikkert på Tjæregrashøgda i 1979, og da fant vi det tryggest å ikke klatre opp i tårnet som allerede da var i forfall.