Rasteplass ved Spålsveien

En av yndlingsrasteplassene mine langs Spålsveien, ikke så langt fra Langtjern. Den ble besøkt på sykkeltur fra Ringkollen til Majorstuen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

30 Sep 2010

Vikerfjell har møtt vinteren

Av Erik Unneberg

Fra Helgehaugen kan man skimte Vikerfjell, omtrent fem mil unna. Har man i tillegg kikkert eller kamera med solid teleobjektiv er det mulig å få tatt en nærmere titt. Den muligheten bød seg i dag, og bildet forteller at Kong Vinter har gjort sitt inntog på toppene.

30 Sep 2010

Synnfjellutsikt fra Helgehaugen

Av Erik Unneberg

Utsikten fra Heleghaugen er en del hemmet av trær, men noen gløtt mot fjerne fjell går det fint an å få herfra. Bildet er tatt mot nord/nordvest, og vi ser Synnfjell (ca. 10 mil unna) i bakgrunnen. I forgrunnen ser vi litt av Land.

30 Sep 2010

Blekktjern ved foten av Tjæregrashøgda

Av Odd Tore Saugerud

Blekktjern (eller Blekketjern, avhengig av kart eller kilde) er et av delevannene langs Stanglina. Da denne ble gått opp i 1826 ble det kalt Blokke-vand, og Tjæregrashøgda ble kalt Blokkevandshøiden. Så når fikk Blokkevandshøiden navnet Tjæregra(v)shøgda? Eller var Blokkevandshøiden et navn som ble oppfunnet i forbindelsen med grenseoppgangen? Som innflyttet Bærums-beboer siden 1973 er jeg ikke kjent med at navnet "Kjerregravsen" er brukt i dag, men det er nevnt i Trygve Christensens bok fra 1988. Blekktjern er idyllisk, men breddene er stort sett flytetorv, og der kan man få et langsomt, men grundig fotbad om man står stille noen minutter.