Høstfargene har full styrke ved Glitredammen

I ettermiddagens klare lys speilet en høstfarget Kolsås-topp seg i Glitredammen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

11 Okt 2010

Gupuelva

Av Odd Tore Saugerud

Etter at Fløyta har passert restene av demningen og blitt til Gupuelva er den ikke fredelig og idyllisk lenger. Her er fosser og strie stryk, kløfter og litt preg av urskog. Midt på 1990-tallet la og arrangerte jeg natt-o-løp fra Vestmarksetra hvor en del av løypa gikk vest for Fløyta. Kraftig høstregn fikk elva til svulme opp så mye at vadestedet ved demningen ble nærmest usynlig, og strømmen stri og farlig. Løsningen ble ekstra post på vestbredden rett overfor dagens kjentmannspost, og så solid tau med tallrike reflekser stramt spent over demningen. Ingen forsvant eller ble skadet, men mange var opptatt av å vise høy vannlinje på klærne til arrangør etter målgang!

11 Okt 2010

Fløyta - nedre del

Av Odd Tore Saugerud

I de siste solstrålene en klar høstdag er nedre del av Fløyta pur idyll. Men under World Cup i 1996 var dette området åstedet for et av orienteringsidrettens store spontane massebad. Starten i damestafetten gikk på Gupu-siden, og første post lå på motsatt side av Fløyta. I en slik fellesstart er det mye fart og adrenalin, og lite detaljlesning av kartet. Så de færreste hadde sjekket ut hvor Fløyta kunne vades, og bare kastet seg uti da de kom ut av krattet på østbredden. Det ble noen herlige TV-opptak og stilstudier! Løypeleggere har til tider en noe spesiell form for humor.

12 Okt 2010

Mot det som en gang var en øy

Av Kjersti von Krogh

En gang var Stunneråsen i Ski kommune en øy, men det var mot slutten av siste istid. I dag ligger den vakre åsen 208 moh.