Innendørs idyll

Solnedgangene kommer stadig tidligere nå, men det er fremdeles lenge nok lyst til at vi rekker en liten skogstur etter A4-arbeidstid. Her ser vi solnedgangen gjennom stuevinduet på DNT-hytta Fjellvang ved Sinober, mens peisen spraker og vi venter på middag.

Innendørs idyll

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

24 Okt 2010

Frost på Breimåsan

Av Berit Saghaug Mørck

Breimåsan i Vestmarka er en flott myr som alltid er verdt et besøk. I dag var store deler av myra frosset slik at det var lett å passere den.

23 Okt 2010

Oktobermorgen i Vestmarka

Av Berit Saghaug Mørck

En flott oktobermorgen ved Sandungen

17 Okt 2010

Nordmarka sett fra luften

Av Erik Unneberg |

På en så klar høstdag som denne søndagen er det lett å få oversikt over store deler av Marka. På bildet (som er tatt mot nordvest) ser vi Nordmarka og deler av Krokskogen. Her kommer en guidet omvisning av hva vi ser: Midt på bildets nederste del har vi de nordligste gårdene i Maridalen (ved Skar). Til høyre for disse reiser Maridalsalpene seg. Vi ser litt av Movann nederst til høyre. Helt til venstre i bildet, litt under midten, ser vi den nordlige delen av Skjærsjøen. Rett over denne har vi Kobberhaugtjern. Vi lar blikket vandre mot høyre, og ser da Fagervann, Rottungen, Øyungen, Myrtjern og det store vannet Helgeren. Rett under dette har vi Kalvsjøen. Litt av Store Gørja er også kommet med på bildet. Over Helgeren ser vi Hakkloa og Store og Lille Sandungen. Vannet lengst oppe til høyre er Katnosa. Omtrent midt i bildet har vi Bjørnsjøen med Storøya midt i. Legg merke til kraftgaten på vestsiden av vannet. Den går oppover i bildet, forbi Østre og Vestre Fyllingen og videre inn i Krokskogen, der den passerer Svarten, Vesleflåtan og Storflåtan på sin vei til Ringerike. Vi kan se Steinsfjorden øverst i bildet, mens Øyangen er til høyre for både den og Storflåtan. Oppe til høyre begynner Hadeland. Et annet vann vi ser litt av, er Nordre Heggelivann, som er ganske langt opp på bildets venstre kant.