Merradalen

Merradalen er dalen mellom Søndre Kolsås og Kløvkollen, eller Lille Kolsås, som ligger vest for Søndre Kolsås. Opp Merradalen går en bratt, gammel vei, nå sterkt utvasket. Fra nordenden av Merrastupene danner det seg store istapper, og sprut fra disse glasserer veien i kaldt vær. Enden av Kløvkollen med stup og steinrøyser skimtes bak trærne til høyre for veien.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

16 Nov 2010

Supre forhold på Lygna skistadion

Av Trond Øverlier |

Forholdene på skianlegget på Lygna var i dag upåklagelige, fint vær og nydelig føre med flotte løyper i området rundt skistadion.

16 Nov 2010

Vinterdag i november på Fredrikstad

Av Kjersti von Krogh

Plassen ligger inntil sørvestbredden av Ørfiske. Fredrikstad-navnet dukket opp første gang i 1812, men her har det nok holdt til folk langt tidligere.

16 Nov 2010

Greveveien med egen merking

Av Kjersti von Krogh |

Omkring år 1800 anla Peder Anker veiforbindelse mellom Bærums Verk og stangjernshammerne på Fossum og i Maridalen. Her ble det hovedsakelig fraktet ferdige og halvferdige jernprodukter og kull. Som en forlengelse over til Hakedals Verk ble Greveveien anlagt av grev Hermann Wedel Jarlsberg for å sikre malmforsyninger til verket. Senere ble Greveveien mye brukt som plankevei mellom Hakadal og byen.