Holmenkollen – over tåka

Fra Vettakollen var det lørdag god utsikt til Holmenkollbakken der den stakk opp av tåka. Løperne i Holmenkollen Skimaraton derimot gjemte seg godt nede i tåka før de så vidt kom opp over kanten og forsvant inn på stadion.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

06 Feb 2011

Hjemover ved Hammeren

Av Eivind Molde

De kommer nedover i løypa langs Skjærsjøelva, og her ved Hammeren har de to valg. Løypa som fortsetter mot venstre ender etter ca 200 meter ved Hammerens busstopp og parkeringsplass - mens de som holder til høyre, er på vei mot Låkeberget, Brekke eller Korsvoll. Den løypa har også lys.

05 Feb 2011

Avstandsbeundring av den enorme isfossen

Av Aina Grymyr

Isfossen i Bjørntjernet er et fantastisk skue nå på vinteren. Blir spennende å se hvordan den utvikler seg gjennom vinteren og våren, og hvor lenge isen forblir der. Isfossen er selvforsynt med vann, og opptrer hvert år i varierende former, tykkelser og størrelser.

05 Feb 2011

Isfossen ved Bjørntjernet

Av Aina Grymyr

Vi har flere ganger hørt om den spesielle isfossen i Østmarka naturreservat, og i dag måtte vi besøke og beskue denne fossen. Veien inn er via Tappenbergvann, der man går helt inn i nordøst-enden av vannet. Derfra går det en liten trang dal oppover mot Bjørntjernet, der man finner den enorme fossen. Det var greit å gå inn dit i dag, men vi valgte å ta av oss skiene og gå til fots et lite stykke i stigningen opp mot vannet. Men ellers gikk det fint å gå inn til vannet, og nå har vi tråkket opp løyper igjen. Fossen er gigastor, og den er der stort sett hele vinterhalvåret.