Hundenes løype ved Råbjørn

Hundeløypen står ikke på Skiforeningens kart, men er inntegnet på kartet over Romeriksåsene (1:30.000). Løypen går sydover fra Råbjørn, gjennom Råbjørndalen, forbi og over Herretjerna og frem til Råsjøstua. Rett etter at bildet ble tatt kom et langt hundespann, men fotografen var ikke rask nok til å forevige det.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

21 Feb 2011

Fargeløst, stille og fint ved Råbjørn

Av Erik Unneberg

Etter å ha gått strekningen Grua-Flåtaseter-Brovoll-Snellingen-Ekstjern ble scooterløypen ned til Råbjørn benyttet fordi det var skogsdrift i hovedløypen ned til vestenden av vannet og videre til Råsjøen. Men her, ute på Råbjørn i et vakkert og stille hvitt-grått-svart landskap, ble scooterløypen forlatt (vi ser den til venstre på bildet) til fordel for hundeløypen som gjør en sving på vannet før den fortsetter sydover.

20 Feb 2011

En skidag går mot slutten

Av Erik Unneberg

Etter noen mil på ski i Bærumsmarka og Krokskogen kom jeg til Stein gård ved solnedgangstid. Noen hundre meter senere endte ferden ved Steinsskogen gravlund. Det er preparert løype ned dit.

20 Feb 2011

Topp dag på Vidvangshøgda

Av Erik Unneberg

Litt kaldt i lavere strøk i dag, men slett ikke så ille oppe på Vidvangshøgda. På en flott vinterdag var det fint å ta en pause her oppe.