Tretjernshøla i motlys

Mellom Skålsjøen og Drettvann går skiløypa over et av Østmarkas vakreste partier - kalt Tretjernshøla, med myrer og småtjern. Vi er nettopp kommet over kneika fra Drettvann, og ser sørover. Til venstre, litt utenfor bildet, står skiltet "Torvalds plass", som ble satt opp i januar i år. Den ivrige Østmark-traveren Torvald Hall Torgersen fra Ljan pleide å raste akkurat her. Han ble over 102 år gammel, og gikk på ski til han var 87 år.

Tretjernshøla i motlys

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

17 Mar 2011

Snedekkede vann i Østmarka

Av Erik Unneberg |

Høyt oppe hadde vi i dag god oversikt over Østmarka, selv om noen skydotter ødela litt av sikten av og til. Vi ser at alle vannene er dekket med sne, og på gode forstørrelser kan man se skispor på noen av dem. Midt i bildet, som er tatt mot sørøst, har vi Sør-Elvåga, med Nord-Elvåga i forgrunnen. Vannet til høyre er Langvannet, mens vi har Eriksvann (oppkalt etter fotografen?) øverst i bildet. Øverst til venstre skimter vi Skålsjøen.

15 Mar 2011

Fortsatt vinter over Helgeren

Av Kjersti von Krogh

- men når det lir utpå dagen får solen stadig mer makt. Men i dag viste vinteren seg igjen med -10 grader og hvitrimete trær langs Helgeren.

15 Mar 2011

Marskulde over Helgerenfossen

Av Kjersti von Krogh

Vinteren holder fortsatt grepet om fossen fra Helgeren dam, og -10 grader i morgentimene gjorde at polvottene måtte på igjen i løypa fra Gørja mot Helgeren.