Barmarksgleder

Noen går fortsatt på ski, men i lavere strøk har Nydalens Skiklub allerede hengt ut postene til Stifinner'n. Det er turorientering for alle som er glad i å ferdes i Marka og oppdage nye steder og bli trygg på bruk av kart og kompass. Her er post 18 funnet nord for Sognsvann.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

17 Apr 2011

Blåveis - blåveis - blåveis!

Av Erik Unneberg |

Det kalkrike jordsmonnet ved Valler gjør sitt til at blåveisen trives i løvskogen ved Fleskum gård. Knapt noe sted finnes det større tepper av denne populære vårblomsten. Den pleier å dukke opp ved påsketider, så også i år. Men sen påske i kombinasjon med varme dager har ført til at blomstringen er på hell i denne påsken.

17 Apr 2011

Venter på fargelegging

Av Erik Unneberg

Sneen har smeltet langs turveiene ved Dælivann. Nå venter en ny årstid. Med den varmen vi har fått oppleve de siste dagene, vil det ikke vare lenge før landskapet får en lysegrønn farge. Enn så lenge er det blåveis og mose som bidrar med litt kulør.

17 Apr 2011

Svarttrost i kulturlandskapet ved Dælivann

Av Erik Unneberg |

Denne svarttrosten tok seg en pause i åkerkanten ved Fleskum gård, som ligger i landskapsvernområdet Kolsås-Dælivann. Det er et svare leven av fuglepip i skogen nå, så kanskje denne fuglen tok en time-out?