Veivalg ved Skytta

På vei fra Steinbruvann (eller Skillebekk) må man foreta et veivalg her ved Skytta. Veien ned til høyre ender ved barnehagen og den øvrige bebyggelsen på Skytta - veien på venstre side går inn til Bjønndalen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

21 Mai 2011

På Bergensveien

Av Eivind Molde

Den bergenske kongevei - et sted mellom Romstjern og Skytta. Veien er godt bevart på strekningen fra Badedammen på Grorud og fram til Skytta. Den ble anlagt i 1780-årene, og gikk videre nordover til Hadeland - og over Filefjell til Bergen. Les mer på www.nittedalsporten.no/historie/bergensvei.htm.

21 Mai 2011

Ungdommer i full fart

Av Torgeir Stenstad

Ca. 200 barn og unge har nettopp startet fra Bjartbakken og skal ut i egen konkurranse for å orientere og løse oppgaver i terrenget nord for Østmarksetra. Oppe i åsen ser vi ennå glissen skog der den tidligere hoppbakken lå.

21 Mai 2011

Gammel hopparena til verdighet igjen

Av Torgeir Stenstad

Bjartbakken ble revet en gang på 1960-tallet og Espen Bredesen har sogar hoppet her. Selve bakken er nå mer eller mindre gjenvokst, men vi ser på bildet ennå traseen i løvskogen. På sletta var det i dag yrende liv, nærmere 900 personer deltok i o-løpet "15-stafetten" som Oppsal Orientering arrangerte, og det var krevende løyper for store og små ved Ulsrudvann og Østmarksetra.