Opp bakken mot Øverland

Øverland er et fint utgangspunkt for turer innover i Bærumsmarka. Det er både bussholdeplass og parkeringsplass der, men det går også fint å kommee seg dit på sykkel. Til Øverland går det gang-/sykkelveier og turstier som er fine å sykle på, fra flere steder i Bærum. Her ser vi to syklister som har kun noen titalls meter igjen før de er ved Øverland. Veien de sykler parallelt med, er Gamle Ringeriksvei.

Opp bakken mot Øverland

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

28 Jul 2011

Lavvann

Av Odd Tore Saugerud

Selv med sommerens nedbørsmengder er det langt opp til nedkant av damluka, og det er lavvann i Holmevann. Utløpet har også begynt å gro igjen, men det er fortsatt svaberg med fine badeplasser lenger vest i vannet. Verdt å prøve en solvarm dag!

28 Jul 2011

En åpen demning

Av Odd Tore Saugerud

Holmevassbekken renner ned i Isielva, og var derfor driftsvann for Bjørum sag. For å utnytte vannet bedre ble det derfor laget en steindemning med luke i østenenden av vannet, kalt "Niskinndemningen". Nå er saga nedlagt, og damluka er trukket opp.

27 Jul 2011

Sørøstre Tretjern

Av Odd Tore Saugerud

Tretjerna finnes flere steder i Østmarka. Disse ligger i en myrstrekning nord for Vidvangsåsen, og er ganske idylliske både sommer og vinter. Her er det høysommer med innslag av rød mose ispedd soldogg.