Det går mot sump igjen

Igletjern igjen, åtte måneder senere og 44 grader varmere. Omtrent samme ståsted som der bilde nr. 12990 ble tatt fra, men tett vegetasjon gjorde at det ble litt forskjell. Vegetasjonen i det grunne vannet øker også, og det går mot sump enkelte steder.

Det går mot sump igjen

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

30 Jul 2011

Den daglige kveldsskur

Av Odd Tore Saugerud

Stabilt ustabilt vær den siste uken, med lokale regnskyll, gjerne med torden. Det hele avsluttes gjerne med en kveldsskur som kommer fra Lommedalen, går over Eineåsen, Sollihøgda og Risfjellet før den forsvinner over og bak Ramsåsen. I dag ble den også krydret med to “værmenner” (deler av halo).

29 Jul 2011

Opp bakken mot Øverland

Av Erik Unneberg |

Øverland er et fint utgangspunkt for turer innover i Bærumsmarka. Det er både bussholdeplass og parkeringsplass der, men det går også fint å kommee seg dit på sykkel. Til Øverland går det gang-/sykkelveier og turstier som er fine å sykle på, fra flere steder i Bærum. Her ser vi to syklister som har kun noen titalls meter igjen før de er ved Øverland. Veien de sykler parallelt med, er Gamle Ringeriksvei.

28 Jul 2011

Lavvann

Av Odd Tore Saugerud

Selv med sommerens nedbørsmengder er det langt opp til nedkant av damluka, og det er lavvann i Holmevann. Utløpet har også begynt å gro igjen, men det er fortsatt svaberg med fine badeplasser lenger vest i vannet. Verdt å prøve en solvarm dag!