Vaniljerot med linselus

Saprofytt (organisme som tar sin næring fra dødt organisk materiale) uten bladgrønt, glinsende skjellaktige blader, små gule blomster omgitt av skjellblader. Finnes fåtallig og spredt flere steder i Østmarka. Vet du hvordan den ser ut og har sett den første, finner du gjerne flere. Bildet er tatt ved Igletjern sydvest for Mariholtet.

Vaniljerot med linselus

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

29 Jul 2011

Det går mot sump igjen

Av Odd Tore Saugerud

Igletjern igjen, åtte måneder senere og 44 grader varmere. Omtrent samme ståsted som der bilde nr. 12990 ble tatt fra, men tett vegetasjon gjorde at det ble litt forskjell. Vegetasjonen i det grunne vannet øker også, og det går mot sump enkelte steder.

30 Jul 2011

Den daglige kveldsskur

Av Odd Tore Saugerud

Stabilt ustabilt vær den siste uken, med lokale regnskyll, gjerne med torden. Det hele avsluttes gjerne med en kveldsskur som kommer fra Lommedalen, går over Eineåsen, Sollihøgda og Risfjellet før den forsvinner over og bak Ramsåsen. I dag ble den også krydret med to “værmenner” (deler av halo).

29 Jul 2011

Opp bakken mot Øverland

Av Erik Unneberg |

Øverland er et fint utgangspunkt for turer innover i Bærumsmarka. Det er både bussholdeplass og parkeringsplass der, men det går også fint å kommee seg dit på sykkel. Til Øverland går det gang-/sykkelveier og turstier som er fine å sykle på, fra flere steder i Bærum. Her ser vi to syklister som har kun noen titalls meter igjen før de er ved Øverland. Veien de sykler parallelt med, er Gamle Ringeriksvei.