I dag kunne man ikke krysse damkronen tørrskodd

Vanligvis kan man med litt balansegang gå tørrskodd over damkronen, men med denne vannføringen ville et forsøk på å krysse elven her sannsynligvis endt med katastrofe etter at de to nærmeste grunne partiene er forsert.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

30 Aug 2011

Isielva i flom over demningen ved Bjørumssaga

Av Odd Tore Saugerud

Det siste styrtregnet satte fart i Isielva, og nå er dammen full og vel så det. Vannet danner spennende gardinmønstre der det faller ut over kanten på demningen, og fosserøyken driver helt ned til frontelementet på objektivet.

12 Aug 2011

Demningen ved Bjørumssaga 2011

Av Odd Tore Saugerud

Demningen er en solid steinkonstruksjon, og ser ut til å fortsatt være i god stand. Damlukene lekker, og til tross for en heller våt sommer, var vannstanden i dammen midt i august nok flere meter lavere enn da det var drift her. Men tett kratt og tett løvverk gjør det vanskelig å få skikkelig oversikt over dammen.

30 Aug 2011

Bjørumssaga 2011

Av Odd Tore Saugerud

Her er restene av Bjørumssaga slik de står i slutten av august 2011. Sydveggen av saghuset oppe til høyre, og demningen midt på bildet. En av tersklene som ble anlagt da den nye brua på E16 ble bygd er synlig. Her bykset det ørret i den flomstore Isielva.