Kirkeruinen i Maridalen

Margarethakirken ble antageligvis oppført i 1250 som en enskipet kirke i stein, og er oppkalt etter den hellige Margaretha fra Antiokia, som var alle gifte, gode kvinners skytshelgen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

23 Sep 2011

Kongeeika - også kalt Storeika

Av Kjersti von Krogh

Dette er egentlig fire store eiketrær som står tett i tett, og som etter sigende skal ha sine røtter i en gammel gravhaug. Eika er ikke preget av høst ennu, men snart flammer det i de store kronene på Kongeeika ved Nes gård helt i nordenden av Maridalsvannet.

23 Sep 2011

Natur og kultur hånd i hånd

Av Kjersti von Krogh

Vanligvis farer vi forbi på sommer- og vinterføre, men så oppdages plutselig at gode krefter har gått sammen om en serie opplysningsskilt plassert rundt hele Maridalsvannet fra Kjelsås, rundt vannet og tilbake til Kjelsås. Dagens tur ble som å bla i en historiebok i tillegg til vakkert naturlandskap. Takk til Fylkesmannen i Oslo og Akershus, Riks- og Byantikvaren, Maridalens Venner og Friluftsetaten for en fin tur med någgå attåt!

22 Sep 2011

Sykkelvei ved Feiring

Av Erik Unneberg

Det er fint å benytte gang- og sykkelveien når man sykler langs Rv33 ved Feiring. Bildet er tatt i nordlig retning, og er tatt fra det stedet er Markadatabasens sykkelruter 539 og 540 møtes.