Høyt og høstlig

Tårnet på Røverkollen rager vel 100 meter høyere enn toppens 395 moh. Du kan gå sti eller vei opp og fortsette på stier videre inn i Lillomarka. Ved siden av teletårnet står et mindre tårn hvor du kan gå opp og nyte utsikten.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

23 Sep 2011

Kirkeruinen i Maridalen

Av Kjersti von Krogh |

Margarethakirken ble antageligvis oppført i 1250 som en enskipet kirke i stein, og er oppkalt etter den hellige Margaretha fra Antiokia, som var alle gifte, gode kvinners skytshelgen.

23 Sep 2011

Kongeeika - også kalt Storeika

Av Kjersti von Krogh

Dette er egentlig fire store eiketrær som står tett i tett, og som etter sigende skal ha sine røtter i en gammel gravhaug. Eika er ikke preget av høst ennu, men snart flammer det i de store kronene på Kongeeika ved Nes gård helt i nordenden av Maridalsvannet.

23 Sep 2011

Natur og kultur hånd i hånd

Av Kjersti von Krogh

Vanligvis farer vi forbi på sommer- og vinterføre, men så oppdages plutselig at gode krefter har gått sammen om en serie opplysningsskilt plassert rundt hele Maridalsvannet fra Kjelsås, rundt vannet og tilbake til Kjelsås. Dagens tur ble som å bla i en historiebok i tillegg til vakkert naturlandskap. Takk til Fylkesmannen i Oslo og Akershus, Riks- og Byantikvaren, Maridalens Venner og Friluftsetaten for en fin tur med någgå attåt!