Utsikt fra toppen av Mørkgånga

En fin utsiktsstein å vagle seg på i ganske frisk sønnavind. Ingen snø å se på fjellene, ikke engang på Gausta, selv om webkameraene viste at Hardangervidda var hvit til nedenfor 1000 moh. Selvgående selvutløser: Min kone, som ikke klarte klatre opp på steinen. Kjentmannspost 1990-92, 2008-10.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

07 Okt 2011

Kø i Mørkganga

Av Odd Tore Saugerud

Stor trafikk i Mørkganga i dag. Bare i løpet av den tiden vi var der kom ti personer opp, derav to barn. En bra måte å bruke høstferien på.

05 Okt 2011

Kjempesteinbonn

Av Nina Didriksen

Rett nord for DNT-hytta Småvannsbu står denne restaurerte milekoia. Kullmilen som lå på den andre siden av stien, ble anlagt for å skaffe kull til jernverket som i 1699 ble etablert på Dikemark. Det er registrert 468 kølabånner innenfor Dikemarks produksjonsområde. Det er 200 år siden noen bodde her. Navnet sitt har den fått på grunn av de to kjempesteinene (bilde nr. 14871) rett sørøst for milen.

05 Okt 2011

Kjempesteiner

Av Nina Didriksen

Disse to digre steinene ligger et steinkast (!) nord for Småvannsbu i Kjekstadmarka. Lønnsom avstikker fra stien mot Hestemyr, som også bringer deg forbi en restaurert milekoie.