Haukelikleiva i forfall

Etter at bilveien fra Asdøltjern ble ført fram til Haukelia omkring 1970 mistet Haukelikleiva mye av sin betydning. Nå har det flere steder falt trær over veien, og bekker har før vekk topplaget på noen strekninger. Men fortsatt er det en høyst brukbar og rask vei opp til Haukelia for de som ikke har kjøretillatelse.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

12 Okt 2011

Stankstorkenebb langs Haukelikleiva

Av Odd Tore Saugerud |

Det blomstrer fortsatt i oktober i den skyggefulle Haukelikleiva. Ganske opplagt en art storkenebb, men mye mindre enn vanlig skogstorkenebb. Ifølge botanikkbøkene er dette mest sannsynlig stankstorkenebb eller urdakatt, med blader som lukter katteurin. Vi prøveluktet ikke.

12 Okt 2011

Det eldste huset på Haukelia

Av Odd Tore Saugerud

Dette huset kan se ut som om det har vært et kombinert våningshus (i sydenden) og driftsbygning. Steinmuren i forgrunnen er rester av låvebrua, og mellom denne og huset ligger det rester av gammel jordbruksredskap, en slåmaskin og et ukjent drivverk med veivaksel.

12 Okt 2011

Haukelia i ettermiddagssol

Av Odd Tore Saugerud

Hustufter over stupet mot Lierdalen vitner om at Haukelia kan ha vært en ganske stor gård i middelalderen. Nåværende bebyggelse er av nyere dato og er flyttet lenger mot øst og vekk fra stupet. Husene er i fortsatt bruk og beitemarka likeledes.