Høst ved Randsfjorden

På en flott solskinnsdag i oktober ble jevnakerlandskapet på Randsfjordens østside innzoomet fra Lamannshaugen. Nede til venstre ser vi (delvis skjult) Jevnaker kirke. Dit er det 3,7 km i luftlinje fra kameraet. Randsfjorden er ytterligere 1 km unna. Randsvangen hotell er skjult av trærne til høyre i bildet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

12 Okt 2011

Haukelikleiva i forfall

Av Odd Tore Saugerud

Etter at bilveien fra Asdøltjern ble ført fram til Haukelia omkring 1970 mistet Haukelikleiva mye av sin betydning. Nå har det flere steder falt trær over veien, og bekker har før vekk topplaget på noen strekninger. Men fortsatt er det en høyst brukbar og rask vei opp til Haukelia for de som ikke har kjøretillatelse.

12 Okt 2011

Stankstorkenebb langs Haukelikleiva

Av Odd Tore Saugerud |

Det blomstrer fortsatt i oktober i den skyggefulle Haukelikleiva. Ganske opplagt en art storkenebb, men mye mindre enn vanlig skogstorkenebb. Ifølge botanikkbøkene er dette mest sannsynlig stankstorkenebb eller urdakatt, med blader som lukter katteurin. Vi prøveluktet ikke.

12 Okt 2011

Det eldste huset på Haukelia

Av Odd Tore Saugerud

Dette huset kan se ut som om det har vært et kombinert våningshus (i sydenden) og driftsbygning. Steinmuren i forgrunnen er rester av låvebrua, og mellom denne og huset ligger det rester av gammel jordbruksredskap, en slåmaskin og et ukjent drivverk med veivaksel.