Bygdeborg nummer 2 - Gråmagan

Den mest kjente og beste bevarte av bygdeborgene på Kolsås. Som bildet viser var det bra med folk der oppe på en helt vanlig torsdag formiddag utenom feriene.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

20 Okt 2011

Bygdeborg nummer 3 - Tjuvenborgen

Av Odd Tore Saugerud

Tjuvenborgen er ikke høy, men har et rundstup som nesten omringer den. Fortsatt spor etter murer. Kollen skal ha navn etter Ole Høiland som på 1830-tallet røvet Norges Bank for 64.000 spesiedaler.

20 Okt 2011

Bygdeborgene på Kolsås

Av Odd Tore Saugerud

På Kolsås er det rester etter fire bygdeborger. Tre av disse er synlig på dette bildet: Nummer 3 –Tjuvenborgen - ligger på kollen helt til høyre. Så følger Nordre Kolsås, uten bygdeborg. Stupområdet litt til venstre for midten av bildet er nummer 2 - Gråmagan. Videre følger øststupene på Søndre Kolsås, hvor nummer 1 (navnløs) ligger til høyre for TV-masta. Nummer 4 – Kløverkollen - ligger på vestsiden av Kolsåsmassivet på kollen med samme navn (også kalt Kløvkollen eller Lille Kolsås), som kan sees på bilde nr. 13715.

20 Okt 2011

Oktoberkveld ved Katnosas bredder

Av Steinar Kjærnsrød

På en solfull ettermiddag i oktober var det flott å være inne ved Katnosa i hjertet av Nordmarka. Bildet er tatt fra vannkanten rett nedenfor Sandvikshytta, og vi har Katnosa gård midt i mot.