Stavgang i slalåmbakken

Det var mye tåke oppe ved Tryvannshøgda i dag, men luften var mild. I dag var det flere som benyttet sjansen til å trene stavgang i slalåmbakken.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

20 Okt 2011

Bygdeborg nummer 1: ovenfor KIF-hytta

Av Odd Tore Saugerud

I følge enkelte beskrivelser ligger bybdeborg nummer 1 rett opp for KIF-hytta, som vi ser i nedre venstre hjørnet på dette bildet. Etter o-kartet ligger den om lag 200 meter lenger mot nord, det vil si omtrent midt i bildet. Øststupene er bare for klatrere, men geologistien opp til Søndre Kolsås er rett utenfor venstre bildekant. Fra denne er det stiløst, kronglete og bratt opp på ryggen med restene av borgen.

20 Okt 2011

Utsiktspunkt i grønt forfall

Av Odd Tore Saugerud

Dælivann er et idyllisk vann, men langs østkanten er det for det meste flytetorv med tett siv og/eller kratt og heller utilgjengelig. Fra denne fiske- og badebrygga var det tidligere fri og flott utsikt over vannet og mot Kolsåsmassivet. Nå er den i ferd med å gå i oppløsning og er dekket av svært glatt grønn alge- og lavvekst. I bakgrunnen ser vi Gråmagan.

20 Okt 2011

Bygdeborg nummer 1 - den navnløse

Av Odd Tore Saugerud

Denne bygdeborgen ligger over øststupene på Kolsås, på bildet omtrent midt mellom TV-masta og venstre bilderand. Den er merket på kulturutgaven av o-kartet Kolsås 1:10 000 utgaven fra 1979, men ikke på dagens o-kart. Restene er vanskelige å finne.