Tydelig sti 30 år senere

Kolsås/Dælivannområdet ble vernet som landskapsvernområde i 1978, og Kolsås-stupene ble fredet som naturreservat. Til tross for utbygging av både Løkenhavna og Toppenhaug har området mellom blåstien mellom Søndre Kolsås og Nordre Kolsås og øststupene nesten ikke blitt brukt etterpå. Dette er fra den østligste hovedstien merket som tydelig sti på o-kartet fra 1979. Kan nå bare følges ved å følge konsentrert med på o-kartet fra dengang.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

23 Okt 2011

Dagens sol søndag 23. oktober 2011

Av Odd Tore Saugerud

Flott, klar stjernehimmel og skarp månesigd da jeg sto opp søndag morgen. Kombinert med optimistmeteorologens værmelding kunne dette bli dagen for tur langs oversiden av øststupene på Kolsås. Dette var utsikten som møtte meg ved toppen av trappene fra Søndre Kolsås. Det var det siste jeg så av solen den søndagen.

23 Okt 2011

Grått over Helgeren

Av Nina Didriksen

Som så mange andre konstaterte denne helgen, var det tåka som dominerte fargeskalaen i Marka. Her står vi på Helgeren dam og ser utover vannflaten nordover. Nesten ti grader denne søndagen og bare fantasien kan gjøre det vinterlig, som på bilde nr. 13192, tatt ti måneder tidligere.

22 Okt 2011

Snart kommer vinter'n

Av Nina Didriksen

Gørjahytta holder åpent når skiføret er på plass, og det er all grunn til å ta velkomsthilsenen alvorlig: Her kan du oppleve en ekte markakoie med vedfyring mens du slapper av med vafler og toddy.