Grønn desember ved Ringerikstjern

Ved nordvest-enden av Ringerikstjern er bakken mellom de høyreiste, rette trærne kledd med den mykeste mose. Her går det fristende stier for både to- og firebente. Damen på bildet er på vei ned en sti som er et godt alternativ til blåstien ned mot veien ved Søndre Ringerike.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

04 Des 2011

Vinteren kryper innpå

Av Eyvind Wang

Noen små kuldegrader gjør at isen begynner å legge seg på vannene rundt Vestmarka. Men det er nok en stund til både skøyteføre og skiføre, i alle fall her ved Brendsrudvannet.

02 Des 2011

På vei opp Nesseterdalen

Av LarsAS

Her på vei opp Nesseterdalen er stien til tider veldig bratt og litt luftig. Utrolig fint her i dag i strålende, men snøfattig desembervær.

02 Des 2011

Veivalg

Av LarsAS

Her like ved broen som går over E-16 rett nord for Nestunnelen, har man to muligheter. Tar man til venstre kan man gå "Midtlis" merket natursti mellom Sundvollen og Nes ca 7,5 km. "Naturstien går innom interessante biotoper og praktfulle utsiktspunkter. Tallrike hellebrudd fra tidligere tider for bryting av den kjente råde ringerikssand-steinen. Minner fra kullbrenningstiden. Veldig steinur ved Nes. Vestvendt utsikt over Tyrifjorden. Naturstien har forbindelse med andre turstier på Krokskogen. "For og komme seg hit fra Nes: "Ved Nes bussholdeplass går man opp Nordlandsveien ca. 350 meter. Her kommer man til et kryss og tar til venstre. Etter nye 60 meter tar man til høyre i nytt kryss. Veien går nå nokså bratt oppover, videre over en bro som krysser E16." Velger man derimot stien til høyre her, så havner man i Nesseterdalen og kan komme seg opp til bl. a. Nessetra og Skarpsnoåsen.