Stirydding vinterstid

Det er ikke bare skiløypene som må ryddes vinterstid. Her har en fallen gran sperret naturstien. Siden dette er dagen etter juleribba, er motorsag fy-fy! I stedet går det i buesag, snekkersag og øks, pågangsmot og store mengder tålmodighet. Får håpe de ble ferdige til mørket falt på, men saga klemte fælt.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

25 Des 2011

Ikke drivverdig berg

Av Odd Tore Saugerud

Området rundt Frederik Vs obelisk er gjennomskåret av dype kløfter. Det er sporene etter marmordagbruddene som var i drift helt til starten på 1960-tallet. Fra stien som Atie står på, ser det ut til å være en bro over bruddet, men i virkeligheten var det et område med ikke drivverdig berg.

25 Des 2011

En kongelig obelisk midt i tjukke skauen

Av Odd Tore Saugerud |

Om vi ikke hadde vært i dette området på flere natt-o-løp, ville vi nok blitt forbauset over å finne denne grånede obelisken til minne om Frederik Vs besøk her i 1749. Mye mer om dette under stedet Gjellebekk skanse.

25 Des 2011

På vei mot Fjellseterbommen

Av Erik Unneberg

Det var fint å skøyte oppover skogsbilveien mot Fjellseterbommen i dag, men det hadde også vært bra å gå klassisk her. Føret var fint med relativt tørr sne og noen få minusgrader. Bildet er tatt ca. 0,5 km syd for løypekrysset ved Fjellseterbommen. Derfra er det omtrent to kilometer opp til Løvlia.