Trives med årets julevær: Vintersopp

Snø og sopp er som oftest en umulig kombinasjon. Men denne soppen tåler frost, og kan fortsette å vokse når det blir varmegrader. Vintersopp er navnet, og hatten er spiselig. Den største her var ca. 4 cm i diameter, dvs. middels stor, og det blir derfor mye arbeid med å samle til et måltid.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

29 Des 2011

Skansene på Gjelleråsen - hovedskansen

Av Odd Tore Saugerud |

Skansene på Gjelleråsen er restene av et forsvarssystem av de nordøstlige innfartsveiene til Christiania. Skansene ble bygget i tiden før 1716 som forsvar mot svenskene, og ble angrepet av Karl XII i 1716. Hovedskansen er vest for Oldtidsveien i bratta fra Lahaugmoen, mens det er en sekundærskanse øst for veien. I tillegg er det spor etter en rekke geværstillinger bak skansene.

29 Des 2011

Kjentmannspost 41 1992-94

Av Odd Tore Saugerud |

På flere av våre turer i Marka har vi støtt på kjentmannsposter som nok har sett sine beste dager, men som fortsatt holder ut. Møtet med denne posten var ikke tilfeldig, siden vi har satt som mål å ta alle jentmannspostene i den «nye» kjentmannsmerkehåndbokserien fra 1990 og til nå. Stor takk til Olav Harlem som skaffet oss de eldste håndbøkene!

29 Des 2011

Rastebua ved Storebekk-krysset

Av Olav Harlem

Christian Elgvin (nærmest) og Mikkel Jonsson tok turen fra Skansebakken og inn til Rastebua ved Storebekk-krysset i Gråseterveien i dag. Etter mildvær, regn og vind de siste dagene er det absolutt ikke topp forhold. Hardt og stedvis isete, men brukbart for de som skøyter. Forhåpentlig kommer det kulde og snø ganske snart. Rastebua som er et nytt turmål i denne delen av Marka (7 kilometer fra Skansebakken), åpner lørdag den 7. januar. Velkommen til åpningen kl. 12.00!