Gyllent lys over Henivangen

Det var kaldt, solfyllt og vakkert oppe i Romeriksåsene i dag. Ved Henivangen ved sydenden av Buvannet kastet solen et gyllent lys mot trærne. Henivangen var i sin tid seter for Heni-gårdene og muligens gården Korsmo, men ble nedlagt i 1840-årene.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

02 Feb 2012

En portal av bjørk

Av Christine Meklenborg Salvesen

Disse to bjørketrærne lager en fin portal i løypa mellom Tempelvangen og Neverberget.

03 Feb 2012

Utsikt mor Hurdalssjøen

Av Thore Knudsen

Det er en fantastisk utsikt fra tårnet på Fjellsjøkampen, men en ser lite til de strøk i Hurdal der hurdølinger flest bor. Men en liten del av Hurdalssjøen kan en se. Det er ikke lett å se på bildet, men Hurdalssjøen hotell ligger på denne sida av sjøen, rett til venstre for de nærmeste granene. På andre sida, enda litt mot venstre akkurat der sjøen blir borte bak en ås, kan en se Hurdalssenteret til Norges Blindeforbund. På andre sida går også veien fra Nebbenes-kroene ved E6 og til Hurdal. Det betyr at når en har passert høyeste punkt på den veien og får øye på Hurdalssjøen, ser en også Fjellsjøkampen.

03 Feb 2012

Toppen nådd!

Av Thore Knudsen

Bildet er tatt fra tårnet på Fjellsjøkampen. Løypa kommer opp fra vest, så i bakgrunnen skulle vi hatt Vikerfjell og fjella i Valdres - hvis lufta hadde vært klarere.