Grønlihytta

Våren er ennå ikke kommet skikkelig her sør for Ellingsrud i Østmarka, til tross for både hvitveis og blåveis langs stien. Men osp og bjørk har til gode å vise seg med et grønnskjær. Leie av denne hytta (Grønlihytta) administreres av Furuset bydel. For noen år siden brant hytta ned, men er altså bygget opp igjen. I dag lett regn og kun 5-6 grader, så det var bare å kle seg godt. For noen uker siden ble en hund drept av ulv like ved her, men i dag var det kun turgåere å se.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

17 Jul 2008

Utsikt fra Mistberget

Av Amund Rasten

Utsikten fra tårnet på Mistberget er flott i alle retninger! Her er vi sørover mot Råholt, vannet til høyre er Hurdalssjøen, det lille på midten heter Netsjøen og lengst i bakgrunnen hvor det går regnbyger ligger Oslo lufthavn Gardermoen.

13 Jun 2006

Mistberget

Av Amund Rasten

Branntårnet på Mistberget. Tårnet er 16 meter høyt og bygget i 1938.

19 Apr 2012

Skjellrot – en uvanlig vårblomst

Av Odd Tore Saugerud |

Våren har stått i stampe en tid, men det har ikke bremset planten skjellrot. Skjellrot er en snylteplante på røttene til løvtrær, vanligst på hassel, og mangler bladgrønt. Den blomstrer i april/mai. Ikke lett å få øye på, men har du først sett én, finner du gjerne flere. Arten forekommer på sørøstlandet, ikke vanlig, regnes som truet. Pollineres av humler. Humlen til venstre i bildet været nektar, men likte ikke fotografen og stakk av.