Bamsetjern ved Røverkollen

Bamsetjern er et lite og idyllisk skogsvann som ligger rett øst for Røverkollen. Etter turen til Dælivann i går var det forventet kvekkiskonsert også her. Men her hersket den store tystnaden, og det var heller ikke vanninsekter eller annet liv i det uventet klare vannet. Nesten som Nepptjern, men blåveis langs bredden tyder ikke på ekstremt surt miljø.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

27 Apr 2012

Skapt for hverandre

Av Odd Tore Saugerud |

Endelig et par som har funnet hverandre ved Dælivann, og er klare for et bånd av egg og en sky av melke. Men det var ikke for fotografen, så de dro på tandemsvøm over mot motsatt bredd. Det var bare et fåtall hunner (store og svulmende) i forhold til mengden av hanner (mindre). Stinne av hormoner gikk hannene til aksjon mot hunner som allerede hadde funnet den rette eller mot andre hanner, med mye kav og plask som resultat.

27 Apr 2012

En storsnutet og selvbevisst beiler

Av Odd Tore Saugerud |

Det er fullt paddeorkester i Dælivann for tiden. Denne kjekkasen satt på grunna og varmet opp seg og stemmebåndene for å bli klar til sin innsats i kampen om hunnene. De fleste paddene i Dælivann er lyse i huden, bare et fåtall er mørkbrune.

28 Apr 2012

Sterke farger ved Steinsvollen

Av Erik Unneberg |

Vårblomstene pyntet opp langs Kongeveien i dag. Både blåveis, hvitveis og en og annen fiol viste seg frem i det flotte vårværet. Men det var de gule signalene fra hestehovene som dominerte her ved Steinsvollen.