Lutdalen kafé

Vi er rett nord for Nøklevann, som skimtes i bakgrunnen. Tidlig på 1900-tallet var dette et populært turmål, men i dag kun ruiner igjen etter at det ble revet i 1944. I dag var det vårlig og fint, med bjørka som spretter og skogen grønnes.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

28 Apr 2012

Kermit på plass i Plassedammen

Av Erik Unneberg |

Froskene kvekket av full hals i sivbeltet på Plassedammen i dag. Her er det en som soler seg litt innimellom andre aktiviteter disse amfibiene bedriver nå.

28 Apr 2012

Ikke bare TV-tårn på Røverkollen

Av Odd Tore Saugerud

TV-tårnet på Røverkollen er synlig i vid omkrets og er vel kjent av alle Mdb-brukere. Men det er også et mindre (kjøle?)tårn litt lenger nord, og dette har en tilgjengelig utsiktsplattform med god utsikt. I tillegg er det et eksosrør fra nødaggregatet med oransje forlenger. Utsiktplattformen anbefales.

28 Apr 2012

Bamsetjern ved Røverkollen

Av Odd Tore Saugerud

Bamsetjern er et lite og idyllisk skogsvann som ligger rett øst for Røverkollen. Etter turen til Dælivann i går var det forventet kvekkiskonsert også her. Men her hersket den store tystnaden, og det var heller ikke vanninsekter eller annet liv i det uventet klare vannet. Nesten som Nepptjern, men blåveis langs bredden tyder ikke på ekstremt surt miljø.