Demningen i skogen

Det var ikke de beste forholdene for avstandsfotografering med innzooming i dag, men fra fra Nordre Kolsås kunne man i alle fall få øye på demningen i sydenden av Aurevann drøyt 8 km unna. Gården i forgrunnen er Vensås (5,4 km fra fotografen), og den til venstre er Jordbærhaugen (7 km unna). I bakgrunnen til høyre troner Gyrihaugen. Dit er det 20 km.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

03 Mai 2012

Sommeren i anmarsj

Av Erik Unneberg |

Når sommerfuglene viser seg i Marka, er ikke sommeren langt unna. Dette eksemplaret av dagpåfugløye ble påtruffet på Nordre Kolsås den første torsdagen i mai. Denne arten overvintrer før den igjen viser seg i mai.

02 Mai 2012

Stor salamander, hunn

Av Odd Tore Saugerud |

Dette er en hunn hvor parringsdrakten har begynt å degenrere slik at bare litt av halekammen er igjen. Hunnen er mørk på oversiden også i praktdrakt, og mangler ryggkam. Hunnene følte seg usynlige på grunt vann når hodet var gjemt (strutseprinsippet). Legg merke til den oransje kula på venstre bakben. Alle salamandrene jeg så nå, muligens med unntak av en hunn, hadde slike. Jeg har ikke sett slike ved tidligere anledninger.

02 Mai 2012

Stor salamander, hann, i parringsdrakt

Av Odd Tore Saugerud |

«Hann av den svært sjeldne og utrydningstruede store vannsalamanderen i praktdrakt, hvor hannene kjennetegnes av den store ryggkammen og halekammen, adskilt av fordypningsbuen ved haleroten. -...- Ikke noe vanlig bilde og ikke noen vanlig art. Portrett som viser karaktertrekkene bra, der et av kjennetegnene også er den ru huden.» (Ketil Knudsen, naturfotograf++). Grums er en naturlig del av dens habitat, så det må man bære over med.