Grønt i Dælidalen

I høyden kom det hvit nedbør i dag, men i lavereliggende strøk var det nok en grønn maidag. Litt surt var det, men på ettermiddagen fikk solen et visst tak. Vi ser her utover Dælidalen, rett nedenfor Stein gård ved foten av Gardlaushøgda. Til høyre har vi Kolsåstoppen, mens både Skaugumsåsen og Vardåsen kan skimtes til venstre for denne.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

03 Mai 2012

Demningen i skogen

Av Erik Unneberg

Det var ikke de beste forholdene for avstandsfotografering med innzooming i dag, men fra fra Nordre Kolsås kunne man i alle fall få øye på demningen i sydenden av Aurevann drøyt 8 km unna. Gården i forgrunnen er Vensås (5,4 km fra fotografen), og den til venstre er Jordbærhaugen (7 km unna). I bakgrunnen til høyre troner Gyrihaugen. Dit er det 20 km.

03 Mai 2012

Sommeren i anmarsj

Av Erik Unneberg |

Når sommerfuglene viser seg i Marka, er ikke sommeren langt unna. Dette eksemplaret av dagpåfugløye ble påtruffet på Nordre Kolsås den første torsdagen i mai. Denne arten overvintrer før den igjen viser seg i mai.

02 Mai 2012

Stor salamander, hunn

Av Odd Tore Saugerud |

Dette er en hunn hvor parringsdrakten har begynt å degenrere slik at bare litt av halekammen er igjen. Hunnen er mørk på oversiden også i praktdrakt, og mangler ryggkam. Hunnene følte seg usynlige på grunt vann når hodet var gjemt (strutseprinsippet). Legg merke til den oransje kula på venstre bakben. Alle salamandrene jeg så nå, muligens med unntak av en hunn, hadde slike. Jeg har ikke sett slike ved tidligere anledninger.