Skilting i Mossemarka

Moss Skiklubb tok midt i 1930 årene fatt på å merke flere løyper i skogtraktene mellom byen og Skihytta- og videre innover i marka. I midten av 1950 årene begynte en større utvidelse av det merkede turløypenettet i forbindelse med at Moss Avis inviterte folk ut i en ny "Søndagens løype" hver søndag det var skiføre. Mange av disse løypene er nå en del av Skiklubbens løypenett. Skiltene på bildet kan du se i peisestua i Skihytta. De har alle vist vei ute i Mossemarka.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

07 Mai 2012

Skihytta i Moss

Av Olav Harlem

Skihytta er utgangspunkt for trening og klubbrenn, i tillegg til et samlingspunkt for turfolk. I Mossemarka er det om lag 200 kilometer med merkede løyper og stier.

07 Mai 2012

Hoppbakken ved Skihytta i Moss

Av Olav Harlem

Moss Skiklubb har også etablert en mindre hoppbakke ved siden av Skihytta.

07 Mai 2012

Skihytta i Mossemarka

Av Olav Harlem

Ikke lenge etter at Moss Skiklubb ble stiftet i 1928 ble arbeidet med å få reist et klubbhus som også kunne være et utfartssted for folk flest igangsatt. Etter en tids diskusjon samlet man seg om at høyde 101 i Mossemarka var best egnet. I 1935 sto Skihytta ferdig. Senere er Skihytta blitt ombygget og utbygget flere ganger med bl.a. klubbrom, garderober, toaletter, badstu og leilighet i annen etasje.