Forsommerdag på den gamle setervollen

Øskjevallsetra var en av mange store setervoller på Krokskogen. Overalt var det liv og husdyr, og for turfolk var det mulig å få kjøpt melk og rømme. I dag bærer stedet preg av et sørgelig forfall, mange av de eldste husene har rast sammen. Et par hus er vedlikeholdt og brukes som feriested. Setervollen ligger ellers vakkert til med utsikt mot Gyrihaugen og Løvlia.

Forsommerdag på den gamle setervollen

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

21 Mai 2012

Forsommermorgen på Klekken

Av Erik Unneberg

Klekken er et fint utgangspunkt for turer sydover mot Ringkollen. Denne morgenen strålte solen og ga bud om at dagen kom til å bli flott.

20 Mai 2012

Stadig skakkere på Storhaugen

Av Nina Didriksen

På Storhaugen vest for Trehørningen ser vi at trig.tårnet blir stadig skjevere. Senere på dagen nøt vi synet av noe helt annet ikke så langt unna: En fiskeørn som satt i toppen av en tørrgran en halvtimes tid, mens den spiste og fordøyde et måltid. Dette satte en ekstra spiss på og et fint punktum for langhelgen i Marka.

19 Mai 2012

Fallen kjempe på Elneshøgda

Av Nina Didriksen

Det gamle trig.tårnet på Elneshøgda viser ikke lenger vei, men har lagt seg pent ned i lyngen. Elneshøgda er ikke så mye besøkt, men vi nøt utsikten som bød seg frem i ulike retninger, blant annet så vi trig.tårnet fra gårsdagens tur, på Rundkollen. Se bilde nr. 16590.