Hurdal sett fra Rognstadkollen

Hurdal turlag arrangerer fottur hver tirsdag i sommerhalvåret, og denne maitirsdagen var Rognstadkollen (640 moh.) målet. Turlaget og Hurdal Verk Folkehøgskole har ryddet vekk noe av vegetasjonen rundt toppen, slik at utsikten over Hurdal og Hurdalssjøen er upåklagelig. Åsen som rager høyest i bakgrunnen er Mistberget. Gardermoen sør for Hurdalssjøen ser en også fra Rognstadkollen, men det var litt for disig luft denne kvelden til at flyplassen synes på bildet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

23 Mai 2012

Rolig maikveld ved Ormtjern

Av Torgeir Stenstad |

Vi er nordvest for Langlia, og her er det ikke folksomt en varm maikveld. Ifølge Reidar Holtvedts bøker var det her et usedvanlig godt fiske: "Men i Ormtjernet var det endelig bett på'n", som han skriver. I kveld sykkeltur fra Sørkedalen og inn hit til kjentmannsposten. Og jammen var det også snøflekker på vår vei opp fra Langlia mot tjernet.

22 Mai 2012

På sykkel i vårgrønt kulturlandskap

Av Erik Unneberg |

Det er fint å sykle på de mindre veiene i kulturlandskapene i randsonen til Romeriksåsene. I dag var været både solrikt og varmt, og heldig var den som fikk lagt inn en treningstur denne formiddagen.

22 Mai 2012

Sikker veikryssing

Av Erik Unneberg |

Også når man er ute på treningstur, er det viktig å overholde trafikkreglene. Denne hesten viste trafikkvett ved Søndre Dal, og krysset veien ved hovgjengerfeltet. Dette veikrysset er sentralt for mange syklister, for det er flere veivalg man kan ta herfra. Vestover (til venstre på bildet) kan man komme til Slattum eller videre nordover i Nittedal via kirken. Veien til høyre går mot Ringnes, hvorfra man kan sykle opp i Romeriksåsene. Veien sydover fører frem til Nitelvaog Riksvei 22.