Midt i våtmarksområdet

Dette bildet er tatt der Øverlandselva renner ut i Engervannet. Det er frodig her nå, og vannflaten kan ikke ses fra kamerastandpunktet på grunn av vegetasjonen. Midt i bildet har vi Sandvika, og i bakgrunnen ruver Skaugumsåsen.

Midt i våtmarksområdet

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

23 Jun 2012

De unge går i land

Av Nina Didriksen

Fra vårt overnattingssted på Pershusfjell hadde vi fin utsikt over Pershusvann. Utpå formiddagen kom mange kanoer sigende nordfra, og padlerne gikk i land på denne lille øya. I bakgrunnen nordligste del av Aklangsbrenna.

23 Jun 2012

Grå pershusutsikt

Av Nina Didriksen

Natten ble våtere enn meldt, men temperaturen var det ingenting å si på for oss som overnattet på Pershusfjellets sørligste kolle, 650 moh. I det fjerne hørtes kubjeller, og litt nærmere myggens summing (men det var ikke ubehagelig mange av dem, heldigvis). Her ser vi ned på Pershusvann.

22 Jun 2012

Grisputtens utløp mot nordvest

Av Odd Tore Saugerud

Dette ubetydelige siget er starten på bekken mot Store Gryta og videre til Maridalsvannet. Ikke mye å snakke om, men allerede der den krysser stien litt vest for putten er den på omtrent samme størrelse som den mot syd. Om komprimeringen til Markadatabasen er vennligsinnet, kan man på bildet skjelne engmarihånd, blåfjær, bukkeblad og myrull. En overoptimistisk fisker finnes også, for her er fisk som er minst 10 cm lang.