Knotfabrikken på Tveiter

Dette nokså særpregede byggverket står langs veien øst for Tveiter. Her var det knottfabrikk under krigen 1940-45. Knott er kortkuttet og finkløyd ved som ble brukt til å lage drivgass for biler i et generatoranlegg som satt på bilen eller som hang etter på en tilhenger. Ga dårlig motoreffekt, krevde store volum av knott og mye vedlikehold, men var eneste alternativ i en tid da bensin stort sett bare var tilgjengelig til krigsformål.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

08 Jul 2012

Mobråtan en regntung dag

Av Odd Tore Saugerud

Helt stilt for folk på Mobråtan i dag. Restaureringen av annekset, se bilde nr. 4874 fra 2005, er forlengst fullført, og plassen ser nymalt og velholdt ut. Men over inngangspartiet på hovedhuset har taksteinene ugjort seg, og lekkasje med råteangrep kan være rundt hjørnet.

08 Jul 2012

Øvre klopp over Gupuelva, bygd 2002

Av Odd Tore Saugerud

Der blåstien krysser elva syd for Gupu har Fløyta blitt til Gupuelva, og går ganske friskt etter 28,5 mm døgnnedbør. Selv om det er langt fra flom, er det greit med en solid klopp. Vått over alt, dråper på gras og blader, og så høy luftfuktighet at det dannet seg tåke over elva.

07 Jul 2012

Ingen sykler på sykkeltraseen

Av Erik Unneberg

Det var ingen tvil om at det var flere bilister på veien enn det var syklister på sykkeltraseen ved Guibekken. Det ustabile været var kanskje en av grunnene til at det var langt mellom syklende på traseen Asker - Heggedal.