Tårnet på Mortvannsåsen vinteren 1989

1989 var en av de snøløse vinterene, og det var duket for lange løpeturer på topper og over islagte vann. Tårnet på Mortvannsåsen i Østmarka stod ennå på denne tiden, men raste ned like etterpå. Det var med hjertet i halsen Per Israelsson klatret til topps, mens Morten Kristoffersen bivånet det hele fra bakkenivå. I dag er det kun råtne stokker tilbake av dette flotte byggverket.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

29 Jan 1989

Is, men ingen snø

Av Torgeir Stenstad |

Det var ingen god skivinter i Østmarka i 1989, og noen lot seg friste til en løpetur på barmark i slutten av januar. Turen gikk også over islagte vann, slik som her på Deliseterfjorden, en del av Børtervann.

29 Jan 1989

På joggetur en grønn vinter

Av Torgeir Stenstad |

Per Israelsson og Morten Kristoffersen hadde en fin joggetur midtvinters i 1989, da det var heller sparsomt med snø i Østmarka. Her er de på en høyde over et islagt Drettvann.

29 Jan 1989

Liseterkollen 1989

Av Per Israelsson |

Dette bildet er tatt på Liseterkollen, der Torgeir Stenstad tar en pause under en løpetur som blant annet gikk innom Skålsjøen og Drettvann før målgang ved Losby. En snøløs Østmarka-vinter gjorde at han kunne kombinerte løpetur på vannene (da islagt) med utradisjonelle løpstraseer.