Tonekollen: ryggen mot syd

Kjentmannshåndboken 1990-92 presenterer Tonekollen som «Høyeste toppen i området med flott utsikt». Og det er nok riktig, selv om det er bedre utsiktspunkter enn selve toppunktet, der kjentmannsposten lå. Dette bildet viser ryggen mot syd, hvor man kan skimte Mosjøen og Tonevann mellom furuene.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

29 Jul 2012

Villdalen

Av Odd Tore Saugerud

Dalen mellom Tonekollen og Vesle Tonekollen heter Villdalen, og ser ut til å leve opp til navnet. Trang og gjenvokst, med en stuprekke på østsiden virker den ikke særlig turvennlig. På gamle kart er det antydet en traktorvei der, men den så vi ikke spor etter.

29 Jul 2012

Sol og blå himmel over Tonevann

Av Odd Tore Saugerud

Denne søndagen var himmelen blå og naturen nyvasket og vel så det etter lørdagens styrtregn og lokale oversvømmelser. En dag velegnet til en tur til Tonekollen og utsikten derfra. Allerede fra sydenden av Tonevann var utsikten over vannet riktig innbydende.

29 Jul 2012

Hvilestein

Av Eivind Molde

Her heter det Hvilestein, og litt nede i bakken ligger den. Det er en utmerket hvilestein, akkurat passe høy. I bakgrunnen ser vi sykkelen oppe på Stikkvannsveien. 1,7 kilometer er tilbakelagt fra Grytnesbommen og hit. Vel 3 kilometer gjenstår til Stikkvannshytta, og det er fortsatt noen motbakker igjen. Så det passer godt med en hvil her.