Tonekollen: utsikt mot vest

Sol og blå himmel slik som bilde nr. 16980 viser, skulle gi flotte utsyn og bilder fra Tonekollen. Men etter hvert kom det dis, og himmelen ble sølvgrå. Likevel blinker Tonevann i forgrunnen, mot horisonten kan man skjelne Jonsknuten, og i første blåne Haukåsens hvite kuppel og dobbeltprofilen til Kolsås.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

29 Jul 2012

Tonekollen: ryggen mot syd

Av Odd Tore Saugerud |

Kjentmannshåndboken 1990-92 presenterer Tonekollen som «Høyeste toppen i området med flott utsikt». Og det er nok riktig, selv om det er bedre utsiktspunkter enn selve toppunktet, der kjentmannsposten lå. Dette bildet viser ryggen mot syd, hvor man kan skimte Mosjøen og Tonevann mellom furuene.

29 Jul 2012

Villdalen

Av Odd Tore Saugerud

Dalen mellom Tonekollen og Vesle Tonekollen heter Villdalen, og ser ut til å leve opp til navnet. Trang og gjenvokst, med en stuprekke på østsiden virker den ikke særlig turvennlig. På gamle kart er det antydet en traktorvei der, men den så vi ikke spor etter.

29 Jul 2012

Sol og blå himmel over Tonevann

Av Odd Tore Saugerud

Denne søndagen var himmelen blå og naturen nyvasket og vel så det etter lørdagens styrtregn og lokale oversvømmelser. En dag velegnet til en tur til Tonekollen og utsikten derfra. Allerede fra sydenden av Tonevann var utsikten over vannet riktig innbydende.